Menu

Telefon

0722 350 422

Menu

Mărturie despre un luptător

Participarea mea la sărbătoarea Centenarului la Alba Iulia mi-a fost luminată de întâlnirea pe scările Sălii Unirii, cu domnul Ludovic Orban, președintele PNL.

Pentru mine, Ludovic Orban este modelul curajului și rezistenței politice, a acțiunii pragmatice dar și a modestiei și înțelepciunii. Prima mea întâlnire personală cu liderul liberal a avut loc în anul 2009 și de aproape un deceniu, i-am urmărit cu un viu interes acțiunile și pozițiile sale elegante, dar tranșante, sobre, cu un conținut ideatic remarcabil.

Desigur, din perspectiva clișeului actual, Ludovic Orban este o personalitate atipică, un politician direct și sincer și toate acestea îl transformă într-unul din puținele modele care merită urmate. Aflat pe baricadele liberalismului încă din zorii democrației, Ludovic Orban a înțeles că lupta pentru instaurarea ideilor liberale este îndelungă, în cazul lui am putea vorbi chiar de un simbolic ”război de 30 de ani”.

Evoluția evenimentelor politice din România, mai ales cele din ultimul timp, ne întărește convingerea că ieșirea din această criză politică și mai ales morală, în care aproape toate sistemele statului sunt pe linie de avarie, nu se poate face decât printr-o regândire a întregii strategii, și asta nu o vor face slugile și lacheii, analfabeții mai mult sau mai puțin funcționali, ci oamenii morali și competenți, curajoși și patrioți, care pot să-și asume cu responsabilitate instaurarea unui alt climat politic și social în România.

Fără îndoială, Ludovic Orban este unul din adevărații și pricepuții artizani ai unei astfel de alterantive politice și vorbim aici nu doar despre orientarea ideologică, nu doar despre superioritatea doctrinei liberale, ci mai ales de o etică a guvernării care să se manifeste în acțiunile ce trebuie să reconstruiască România și să o așeze în rândul țărilor europene, iar miasmele asiatice, de tendință cvasi-totalitară, să dispară o dată și pentru totdeauna.

Sunt fericit că am cunoscut un astfel de om, că exemplul luptei sale politice mai poate limpezi cerul speranțelor tuturor românilor!

Robert Laszlo

1 decembrie 2018- Alba Iulia, Sala Unirii

Parlamentul României- 2009

2009- București 2017 – Oradea

Sediul Central PNL – 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *